Samenzijn als medicijn

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald huis in Jette

Het Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van kinderen gehospitaliseerd in UZ Brussel. Ouders, broertjes en zusjes kunnen verblijven in het Ronald McDonald Huis dat op een boogscheut van het ziekenhuis ligt, zodat ze elke dag naar het zieke kind kunnen gaan om het gerust te stellen en te overladen met liefde in moeilijke tijden. Zo kunnen zieke kinderen tijdens het ziekenhuisverblijf hun emotioneel evenwicht behouden. Dat is enorm belangrijk om het genezingsproces goed te laten verlopen. Het is namelijk bewezen dat kinderen die omringd zijn door hun familie sneller genezen. Meer weten

Help met geld

Met jouw bijdrage, eenmalig of structureel, geef je ouders een plek dicht bij hun zieke kind. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst.

Help met tijd

Zet je tijd, talent en energie in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. En of je nu een eenmalige actie organiseert, meedoet met onze events of vrijwilliger wordt: alle inzet is welkom!

Help met elkaar

Samen met collega’s, klasgenoten, sportclub of vereniging aan de slag voor het Kinderfonds? Dat betekent dubbel succes: voor de ouders en zieke kinderen, en voor het teamgevoel met elkaar.

Geef om een glimlach

Geef om een glimlach

Via dit initiatief krijgen gezinnen van kinderen die met een met een lip-, kaak- of gehemeltespleet geboren zijn, een financieel steuntje in de rug en wordt ook het grote publiek bewustgemaakt van de ernstige gevolgen en de lange en dure behandeling. Ondertussen werden dankzij dit project al meer dan 1.600 kinderen geholpen. Meer weten

Ontdek het verhaal van Lola

Ontdek het verhaal van Lola

Eind augustus 2018 vertrok Chiro Roosbeek, zoals elk jaar, op tweedaagse bivak. Het was op die tocht dat het onvermijdelijke gebeurde. De toen vijftienjarige Lola werd aangereden door een auto. Een keihard verdict, want Lola was verlamd van nek tot tenen. Haar ouders hebben toen een hele tijd in het Ronald McDonald Huis van Nijmegen gelogeerd, waar ze dichtbij hun meisje konden zijn. Jammer genoeg overleed Lola één jaar en één dag later. Juist daarom besliste de Chirogroep om de opbrengst van de benefietactie aan ons Huis te schenken. Met deze gift kochten we een levensboom, een boom die de naam van Lola voor eeuwig zal dragen.

Eind juli, nog net vóór de start van de bivak, hielden we in de tuin van het Ronald McDonald Huis een herdenking aan Lola. Onder leiding van creatief therapeute Els (www.van-harte.be) ging de groep samen op weg. Verlies en verdriet werd gedeeld en de hoop op de toekomst werd gekoesterd. Het was een supermooie namiddag, hoe hard het ook was. Op die namiddag voelde je dat de hele groep verbonden was met elkaar en dat iedereen op zijn eigen manier met het verdriet omging. Het was pijnlijk, maar mooi om te zien dat Lola altijd in hun hart en herinneringen zal blijven bestaan.